Gemeentelijke begraafplaats

Beschrijving

Z.nr. Omhaagde gemeentelijke begraafplaats uit XIX aangegeven op de militaire stafkaart van 1861 (herzien in 1883). Dambordschema met middenas waarlangs de belangrijkste grafmonumenten en -kapellen zijn geplaatst. O.m. arduinen grafmonumenten vnl. uit XIX en XX a. Sierlijk uitgewerkte ijzeren toegangspoort tussen twee arduinen pijlers met bolbekroning; r., geflankeerd door eenvoudig bakstenen ka

Kwadestraat (Roeselare)
Omhaagde gemeentelijke begraafplaats uit de 19de eeuw. Dambordschema met middenas waarlangs de belangrijkste grafmonumenten en -kapellen zijn geplaatst, onder meer arduinen grafmonumenten voornamelijk uit de 19de eeuw en het eerste kwart van de 20ste eeuw. Sierlijk uitgewerkte ijzeren toegangspoort tussen twee arduinen pijlers met bolbekroning; rechts, geflankeerd door eenvoudig bakstenen kapelletje op rechthoekig grondplan.