Neogotisch hoekpand

Straat Markt
Locatie Markt 1 (Brugge)

Neogotisch administratiegebouw

Markt 1, Brugge (West-Vlaanderen)

Neogotisch hoekpand naar ontwerp van architect Jules Coomans (Ieper) van 1908 en opgetrokken in 1910-1914. Bijhorende conciërgerie naar ontwerp van architect Edward Schelstraete (Brugge) van 1925 met integratie van arduinen klokgevel van 1732 afkomstig van de Markt, zie Philipstockstraat nummer 2.

Beschrijving

Nr. 1/ Philipstockstraat nr. 2. Ministerie van Openbare Werken, Bestuur Bruggen en Wegen. Restaurant van het Ministerie van Financiën. Neogotisch hoekpand n.o.v. architect J. Coomans (Ieper) van 1908 en opgetrokken in 1910-1914. Bijhorende conciërgerie n.o.v. architect E. Schelstraete (Brugge) van 1925 met integratie van arduinen klokgevel van 1732 afkomstig van de Markt cf. Philipstock