Dubbele spoorwegbrug over de IJzer

Beschrijving

IJzerdijk z.nr. Voormalige dubbele spoorwegbrug over de IJzer van de lijn nr. 73: Lichtervelde-Kortemark-Diksmuide-Veurne (mei 1858-heden) en de lijn nr. 74: Diksmuide-Nieuwpoort (februari 1868-1974). Bij het uitbreken van de spoorlijn nr. 74 werd de linkerhelft van de brug ontmanteld en door een recente verlegging van de spoorwegbedding van de lijn nr. 73 op het grondgebied van Kaaskerke,

Ijzerdijk (Diksmuide)
Voormalige dubbele spoorwegbrug over de IJzer van de lijn nummer 73: Lichtervelde-Kortemark-Diksmuide-Veurne (mei 1858-heden) en de lijn nummer 74: Diksmuide-Nieuwpoort (februari 1868-1974). Bij het uitbreken van de spoorlijn nummer 74 werd de linkerhelft van de brug ontmanteld en door een recente verlegging van de spoorwegbedding van de lijn nummer 73 op het grondgebied van Kaaskerke, raakte de brug volledig in onbruik. Metalen spoorwegbrug met gecementeerde bakstenen bruggenhoofden.