Hoeve Hof De Kruiskapel

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Paanderstraat nr. 90. Hoeve z.g. "Hof De Kruiskapel", cf. naambord. Aan de straat gelegen hoeve met L-vormige opstelling. Erfoprit gemarkeerd door bakstenen hekpijlers. Woonhuis schetsmatig afgebeeld op de het landboek van Deerlijk (1747), opgemaakt door C. Steur. Op de Atlas der Buurtwegen (1849), weergegeven als hoeve met L-vormige opstelling en met boerenhuis ten noord

Hof De Kruiskapel

Paanderstraat 90 (Deerlijk)
Aan de straat gelegen hoeve met L-vormige opstelling. Erfoprit gemarkeerd door bakstenen hekpijlers. Woonhuis schetsmatig afgebeeld op de het landboek van Deerlijk (1747), opgemaakt door C. Steur. Langgestrekt woonhuis met geïncorporeerde paardenstal ten noorden en dwarssschuur ten oosten. Verankerde baksteenbouw onder pannen zadeldaken. Dwarsschuur ten oosten.

Wordt opgevolgd door

Hof De Kruiskapel