Wegkapelletje Termotes kapel

Beschrijving

* Gullegemsesteenweg z.nr./ Rijmsnoerstraat. Wegkapelletje, zogenaamd "Termotes kapel", naam afkomstig van de uitbaters van "Het Armengoed" of "Hospitaalgoed", de hoeve waarmee de kapel historisch verbonden is. Beschermd als monument bij M.B. van 30.04.2004.De beboomde toegangsdreef van de hoeve, met aan het uiteinde de kapel, verdween totaal uit het landschap bij woningbouw in de jaren

Termotes kapel

Gullegemsesteenweg (Kortrijk)
Wegkapelletje, zogenaamd "Termotes kapel", naam afkomstig van de uitbaters van "Het Armengoed" of "Hospitaalgoed", de hoeve waarmee de kapel historisch verbonden is. De beboomde toegangsdreef van de hoeve, met aan het uiteinde de kapel, verdween totaal uit het landschap bij woningbouw in de jaren 1960. Het kapelletje is nog een stille getuige van de vroegere toegang.