Godshuis Cobrysse

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Nrs. 5-11. Voormalig godshuis "COBRYSSE 1663" cf. beschilderd opschrift. Schenking door Paulo Cobrysse en zijn echtgenote van "godtshuys tot woonste van zes aerme vrouwkens van goede faeme". Vlg. afbeelding van 1657 vertoonde de voorgevel drie trapgevels, elk voorzien van drie rondbogige zolderopeningen in een geblokte omlijsting. In 1948 worden de vensters verlaagd. In 19

Godshuis Cobrysse

Leffingestraat 5-11 (Brugge)
Eenheidsbebouwing van enkelhuisjes van twee en drie traveeën en één bouwlaag onder doorlopend pannen zadeldak waarin de schoorsteenschachten de entiteiten aangeven.

Wordt opgevolgd door

Godshuis Cobrysse