Aan de straat gelegen hoeve

Beschrijving

Brouwerijstraat nr. 21. Aan de straat gelegen hoeve met laat 19de-eeuws uitzicht. Site reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778) en de Atlas der Buurtwegen (ca. 1846), daar met benaming "Ferme Surremont". Thans hoeve met andere configuratie bestaande uit bestanddelen van rode baksteen onder pannen zadeldaken, met vierkante opstelling gegroepeerd rond een betonnen erf

Brouwerijstraat 21 (Zwevegem)
Hoeve met laat 19de-eeuws uitzicht. Site al opgetekend sinds 1771-1778 en gekend als Ferme Surremont. Nu hoeve bestaande uit bestanddelen van rode baksteen onder pannen zadeldaken, met vierkante opstelling gegroepeerd rond een betonnen erf. Erfoprit met erfpijler en ijzeren hek. Woonhuis, schuur, stalvleugels, nutsgebouw van 1885 met ingewerkt kapelletje met beschilderde natuurstenen omlijsting en bekronend ijzeren kruis. Bewaard hekwerk met recent heiligenbeeldje.