Parochiekerk Sint-Eutropius

Beschrijving

* Heuleplaats z.nr. Parochiekerk Sint-Eutropius. Toren beschermd als monument bij M.B. van 19.04.1937. Georiënteerd bedehuis gelegen ten noordoosten van het plein. Tot 1955 omgeven door kerkhof en tot 1961 aan de westzijde van het plein afgesloten door verschillende woningen. Heden wordt de kerk omgeven door parking. Omlopend bakstenen druippad. De oudste vermelding gaat terug tot 1143,

Heuleplaats (Kortrijk)
Georiënteerd bedehuis gelegen ten noordoosten van het plein. Tot 1955 omgeven door kerkhof en tot 1961 aan de westzijde van het plein afgesloten door verschillende woningen. Driebeukige basilicale kerk met schip van zes traveeën, koor van twee rechte traveeën en een driezijdige sluiting, vlak afgesloten zijkoren. Voorgeplaatste westtoren opgetrokken uit Balegemse zandsteen, schip, zijbeuken en koor met sacristie opgetrokken uit baksteen.