Directeurswoning

Beschrijving

Nr. 60. Voormalige directeurswoning van de gemeentelijke lagere school, nu ingericht als refter. R., met ijzeren hek afgezet voortuintje met borstbeeld van kunstschilder Emiel Jacques (Moorslede, 1874-V.S., 1937), onthuld in 1987. Tegen de muur van recente klassen bronzen herdenkingsplaat van C. Cools (Moorslede, 1874-Detroit, 1916), stichter van de Nederlandstalige "Gazette van Detroit", van 19

Directeurswoning

Roeselaarsestraat 60 (Moorslede)
Voormalige directeurswoning van de gemeentelijke lagere school, nu ingericht als refter. Rechts, met ijzeren hek afgezet voortuintje met borstbeeld van kunstschilder Emiel Jacques (1874-1937), onthuld in 1987. Tegen de muur van recente klassen bronzen herdenkingsplaat van C. Cools (Moorslede, 1874-Detroit, 1916), stichter van de Nederlandstalige "Gazette van Detroit", van 1989 naar ontwerp van L. Hameeuw. Vrijstaand herenhuis van 1923 naar ontwerp van R. Cauwe (Brugge); wederopbouwarchitectuur met regionale neorenaissancistische inslag.