Hoeve Hof ter Veyen

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Nr. 2. Historische hoeve z.g. "Hof ter Veyen", als omwalde site reeds aangeduid op de kaart van 1609. Wederopbouwhoeve van 1921 n.o.v. H. Buytaert-Reynaert (Roeselare), ongeveer met dezelfde opstelling als op de Atlas der Buurtwegen (ca. 1843). Teruggaand op de regionale hoevebouw cf., opstelling: losse, lage bestanddelen L-vormig opgesteld rondom een begrint erf met grasperken; boerenhuis en sc

Hoeve Hof ter Veyen

Lucasstraat 2 (Staden)
Wederopbouwhoeve van 1921 naar ontwerp van H. Buytaert-Reynaert (Roeselare), ongeveer met dezelfde opstelling als op de Atlas der Buurtwegen (circa 1843). Teruggaand op de regionale hoevebouw.

Wordt opgevolgd door

Hoeve Hof ter Veyen