Burgerhuis

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van 14-09-2009 tot heden

Locatie

Provincie West-Vlaanderen
Gemeente Brugge
Deelgemeente Brugge
Straat Sint-Annarei
Locatie Sint-Annarei 11 (Brugge)

Administratieve gegevens

Andere nummers

Is de (gedeeltelijke) vaststelling van

Burgerhuis

Sint-Annarei 11, Brugge (West-Vlaanderen)

Enkelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen). Uit de 17de eeuw met latere 19de-eeuwse aanpassingen, zie muuropeningen. Huidig uitzicht resultaat van een consoliderende "Kunstige Herstelling" in 1981 naar ontwerp van architect E. Van Biervliet (Brugge) waarbij de deurtravee en de erkervormige uitbouw een nieuwe vormgeving krijgen. De windwijzer met voorstelling van een architect en de deurknop zijn creaties van beeldhouwer J. Claerhout (Brugge).

Beknopte karakterisering

Beschrijving

Nr. 11. Enkelhuis van drie trav. en twee bouwl. onder zadeldak (n // straat, Vlaamse pannen). Uit XVII met latere XIX-aanpassingen cf. muuropeningen. Huidig uitzicht resultaat van een consoliderende "Kunstige Herstelling" in 1981 n.o.v. architect E. Van Biervliet (Brugge) waarbij de deurtrav. en de erkervormige uitbouw een nieuwe vormgeving krijgen. De windwijzer met voorstelling van een a

Logo Onroerend Erfgoed

Deze site is een realisatie van Onroerend Erfgoed, een agentschap van de Vlaamse Overheid dat onroerend erfgoed in Vlaanderen inventariseert, onderzoekt, beschermt, beheert en de ontsluiting ervan stimuleert.