Beschrijving

nr. 9 : Oorspronkelijk omwalde (cf. rest van wal ten Z van hof) meerledige hoeve met U-vormige opstelling van de gebouwen rondom een begraasd erf, midden de vlakte, in nabijheid van z.g. "Hoeve Visart" (cf. nr. 10). Boerenhuis met achterliggende moestuin ten ZO van erf. N gelegen boomgaard. Mooi perspectief op dorp met kerk en molen. Boerenhuis van zeven trav. en een bouwl. onder zacht geb

Schooldreef 14 (Alveringem)
Oorspronkelijk omwalde meerledige hoeve met U-vormige opstelling van de gebouwen rondom een begraasd erf, midden de vlakte, in nabijheid van zogenaamd "Hoeve Visart". Boerenhuis met achterliggende moestuin ten zuidoosten van erf. Noord gelegen boomgaard. Mooi perspectief op dorp met kerk en molen. Boerenhuis van zeven traveeën en één bouwlaag onder zacht gebogen zadeldak met kort overstekende rand (mechanische pannen), gedateerd 1832.