Burgerhuis met magazijn

Halfvrijstaand woonhuis met rechts aangebouwd magazijn.

Hille 168 (Wingene)
Half vrijstaande woning met rechts aangebouwd magazijn. Volgens kadastergegevens dateert het eerste bedrijf van 1873. Volgens kadastergegevens richt Camiel Vanneste hierin 1873 een driedubbele cichoreidrogerij of ast op, vier jaar later breidt hij uit met een maalderij en olieslagerij. Er was toen een stoommachine in gebruik. Uitbreiding tot melkerij of "Roomerij" in 1903 met een tweede stoommachine. Dan is de familie Vanneste uitgeweken naar de Verenigde Staten. Nieuwe eigenaar familie Blommaert gebruikt de gebouwen voor uitbating van een korenmaalderij, koekenbrekerij, en melkerij met stoommachine. Baksteenbouw van zeven traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Rechts doorrit onder I-profiel met bloemornament en daarboven laadopening.