Molen Moreau

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Molenstraat z.nr (+58). Molen-/ maalderijsite, "Molen Moreau" of "Molen Goemaere". 19de-eeuwse molenromp, ingebouwd tussen een maalderijgebouw uit het laatste kwart van de 19de en het begin van de 20ste eeuw. Historiek. In 1803 wordt op deze plaats een nieuwe molen opgericht, naar verluidt een houten staakmolen op torenkot in gebruik als koren- en oliem

Molen Moreau

Molenstraat (Wielsbeke)
Achterin de Molenstraat ter hoogte van nummer 58 bevindt zich de molen- en maalderijsite, "Molen Moreau" of "Molen Goemaere". Ingebouwd tussen een maalderijgebouw uit het laatste kwart van de 19de en het begin van de 20ste eeuw steekt een vervallen molenromp.