Wederopbouwhoeve

Beschrijving

Nr. 50. Wederopbouwhoevetje met enkele minder traditionele elementen cf. het volume tengevolge het niveauverschil tussen de straat- en achtergevel, en, de inbreng van minder streekeigen sierelementen als witbeschilderde horizontale bander, uitgelengde baktenen (hoek)consoles en pseudo-lekdrempels. Voorts echter gr.m. teruggaand op de regionale hoevebouw cf., opstelling en indeling: naar het Z. g

Wederopbouwhoeve

Oude Kortrijkstraat 50 (Zonnebeke)
Wederopbouwhoevetje met enkele minder traditionele elementen, zie het volume ten gevolge het niveauverschil tussen de straat- en achtergevel, en, de inbreng van minder streekeigen sierelementen als witbeschilderde horizontale banden, uitgelengde bakstenen consoles en pseudolekdrempels. Voorts echter grosso modo teruggaand op de regionale hoevebouw.