Goed ter Meersch

Beschrijving

Abeelstraat nr. 1. Historische, voorheen omwalde hoeve gelegen in de noordwestelijke hoek van de straat ten zuiden van de spoorlijn Gent - De Panne, ook gekend als "Goed ter Meersch". "Ter Meersch" is eveneens een Tielts achterleen waarvan de benaming teruggaat op de 14de-eeuwse bezitter, evenwel gelegen op de grens met Aarsele. In 1358 splitst de baljuw

Goed ter Meersch

Abeelstraat 1 (Tielt)
Hoeve met losstaande bestanddelen minimaal opklimmend tot het tweede kwart van de 18de eeuw. L-vormige erftoegang, aan noordzijde deels omzoomd met knotbomen, naar deels omhaagd en verhard erf. Ten zuiden, 19de-eeuws eenlagig verankerd bakstenen woonhuis onder zadeldak. Bijgebouwen ten noorden en westen van het erf vermoedelijk met 19de-eeuwse kern.