Westoutre British Cemetery

Beschrijving

De aanleg van de begraafplaats startte in oktober 1917Na de wapenstilstand werd de begraafplaats aangevuld met 50 graven afkomstig van de omliggende slagvelden en uit kleinere begraafplaatsen. Op Westoutre British Cemetery liggen 180 doden begraven. Er liggen tenslotte ook 5 slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog. De begraafplaats werd ontworpen door W.H. Cowlishaw. Begraafplaats met glooiend terrein en een oppervlakte van ca. 1350m², omgeven door een bakstenen muur, afgedekt met witte natuursteen, behalve aan straatzijde waar de begraafplaats zo’n halve meter hoger ligt dan het straatniveau. Toegangsperk aangelegd in 2 niveaus met trapjes en aanplantingen, omsloten door bakstenen muurtjes en een zwart smeedijzeren hek, met landplaat, registerkastje en metalen informatieplaat. Het ‘Cross of Sacrifice’ (type A1) staat vooraan op de begraafplaats. Het geheel wordt getooid met blo

Poperingestraat (Heuvelland)
Britse militaire begraafplaats met voornamelijk doden uit de Eerste Wereldoorlog, gelegen net buiten de dorpskom van Westouter. De grotendeels ommuurde begraafplaats, ontworpen door W.H. Cowlishaw, is in twee niveaus aangelegd, met een toegangsperk en 'Cross of Sacrifice' vooraan op de begraafplaats. Het geheel wordt getooid met bloemperken, struiken en opgaande bomen.