Hoeve Lindenhof

Hoeve Lindenhof

Populierendreef 1 (Zedelgem)
Achterin gelegen hoeve in de "Baillus Hoek" op de wijk Clabouterie. De hoeve met losse bestanddelen rond een begraasd erf is toegankelijk via een deels onverharde, deels gekasseide oprit, aan de straat gemarkeerd door twee linden. De hoeve staat op de Ferrariskaart (1770-1778) aangeduid met vier gebouwen in een omhaagd perceel met boomgaard. Op een kadastrale kaart (1808-1810) uit de Napoleontische periode afgebeeld met de gebouwen in dezelfde constellatie. Boerenhuis ten westen van het erf met 18de-eeuwse kern. Verankerde, baksteenbouw onder zadeldak (Vlaamse pannen) met overstekende dakrand steunend op houten klossen. Witbeschilderde voorgevel boven een rozebepleisterde plint. Wagenhuis in verankerde baksteen onder zadeldak (mechanische pannen) met aan erfzijde drie korfboogpoorten. Stallingen ten noorden van het erf in verankerde baksteen onder zadeldaken (Vlaamse en mechanische pannen), deels aangepaste muurdelen en muuropeningen.