Herberg 't Hof van Commerce

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Vladslostraat nr. 26/ Steenstraat. Voormalige herberg " 't Hof van Commerce" en later café "De Sportwereld". Laag hoekpand, volgens kadastergegevens opgetrokken in 1897 door de Handzaamse brouwer Prosper Pattyn. Haaks volume langs de Steenstraat volgens het kadaster bijgebouwd in 1911. Het kadaster registreert een reconstructie van het gebouw in 1921 na be

Vladslostraat 26 (Kortemark)
Laag hoekpand, volgens kadastergegevens opgetrokken in 1897 door de Handzaamse brouwer Prosper Pattyn. Haaks volume langs de Steenstraat volgens het kadaster bijgebouwd in 1911. Het kadaster registreert een reconstructie van het gebouw in 1921 na beschadiging tijdens de Eerste Wereldoorlog, maar de toestand in situ wijst eerder op beperkt herstel van het bestaand gebouw.