Hoeve De Roskam

Beschrijving

Stationsweg nr. 37. Historische hoeve "De Roskam" z.g. naar nabijgelegen Roskambeek (cf. Lissewege). Oorspronkelijk eigendom van de abdij van Ter Doest. Hoeve wordt reeds in documenten van 1576 vermeld als "de hofstede ende boogaerd". Gelegen langs de "grande allée d'arbres conduissant à la ferme dite groot ter doest" volgens een kaart van

Hoeve De Roskam

Stationsweg 37 (Brugge)
Hoeve bestaande uit losse bestanddelen. Hoofdgebouw van het langgeveltype. Boerenhuis van twee traveeën + twee opkamertraveeën onder doorlopend zadeldak (Vlaamse pannen), voorzien van een klimmende dakkapel. Volgens jaarsteen op zolder oude kern uit "1513". Verankerde witbeschilderde baksteenbouw boven een gepekte plint. Gevels opengewerkt met rechthoekige muuropeningen.