Kapel toegewijd aan Sint-Jan

Beschrijving

Pottestraat z.nr. (links van nr. 1). Kapel uit de jaren 1920, toegewijd aan Sint-Jan cf. zwart geschilderd opschrift boven de rondbogige toegang. Iets dieper gelegen dan de huidige hoeve bevond zich eind 18de eeuw de hoeve "St. Jean" met een molen (cf. Ferrariskaart 1770-1778), de z.g. "Sint Jans molen" die in de loop van de 19de eeuw verplaatst werd naar

Pottestraat (Houthulst)
Kapel uit de jaren 1920, toegewijd aan Sint-Jan, zie zwart geschilderd opschrift boven de rondbogige toegang. Iets dieper gelegen dan de huidige hoeve bevond zich eind 18de eeuw de hoeve "St. Jean" met een molen (zie Ferrariskaart 1770-1778), de "Sint Jans molen" die in de loop van de 19de eeuw verplaatst werd naar een site langs de huidige Groenestraat, zie Atlas der Buurtwegen (circa 1843).