Stadhuis van Knokke

Beschrijving

Alfred Verweeplein nr. 1. Stadhuis van Knokke, gebouwd in 1911-1913 n.o.v. architect J. Wassenhove (Knokke) en uitgevoerd door aannemer K. Saelens. Voordien was het gemeentehuis gevestigd in herberg "De Zwaene" (cf. M. Lippensplein) en in herberg "Communal" in de huidige S. Nachtegaelestraat. Neogotisch gebouw in rode baksteen van twee bouwlagen op een hoog entresol en tien traveeën waarvan asym

Stadhuis van Knokke

Alfred Verweeplein 1 (Knokke-Heist)
Stadhuis van Knokke, gebouwd in 1911-1913 naar ontwerp van architect J. Wassenhove (Knokke) en uitgevoerd door aannemer K. Saelens. Neogotisch gebouw in rode baksteen van twee bouwlagen op een hoog entresol en tien traveeën waarvan asymmetrisch in de vijfde travee een opvallende open traptoren; arduinen gebouchardeerde sokkel, arduinen kruisvensters, getrapte dakvensters en slanke hoektorentjes.