Beschrijving

Damstraat nr. 1. Hoeve waarvan de site minimaal opklimt tot het laatste kwart van de 18de eeuw, cf. losstaande bebouwing weergegeven op de Ferrariskaart (1770-1778). De huidige hoevegebouwen dateren van de 19de eeuw, cf. woonhuis in zijgevel gedateerd "1843" (gevelsteen) en samen met haaks, losstaand bijgebouw weergegeven op de Atlas der Buurtwegen (1847). Deels verhard erf omgeven door m

Damstraat 1 (Tielt)
Hoeve waarvan de site minimaal opklimt tot het laatste kwart van de 18de eeuw. De huidige hoevegebouwen dateren van de 19de eeuw, zie woonhuis in zijgevel gedateerd "1843". Deels verhard erf omgeven door meidoornhaag en knotbomen, met toegang gemarkeerd door geschilderd ijzeren hek tussen betonnen pijlers. Haaks op de straat ingeplant boerenhuis. Eenlagige verankerde baksteenbouw van zes traveeën onder zadeldak. Aan noordoostzijde van het erf, losstaande verankerde bakstenen schuurstalvleugel onder licht overkragend zadeldak.