Pachthoeve van kasteel Nieuwburg

Beschrijving

Nieuwburgstraat nr. 11. Gerenoveerde, doch in oorsprong mogelijk 17de-eeuwse pachthoeve die tot op heden behoort tot de eigendommen van het kasteel "Nieuwburg" (cf. nr. 2) cf. ossenbloedrode beschildering van de gevels. Gelegen op de wijk Kaleshoek aan het begin van één van de zijvertakkingen van de Nieuwburgstraat die leiden naar de "Kapel van de Kaleshoek

Nieuwburgstraat 11 (Oostkamp)
In oorsprong mogelijk 17de-eeuwse pachthoeve die tot op heden behoort tot de eigendommen van het kasteel Nieuwburg. Erftoegang via een bakstenen brugje over de sloot en een ijzeren hek. Boerenhuis oorspronkelijk van het langgeveltype. Verankerde, geschilderde baksteenbouw onder een zadeldak met Vlaamse pannen. Achtergelegen kleinschalig schuurvolume onder een sterk overkragend zadeldak met pannen. Aan de overzijde van de weg, een geschilderd schuurvolume van twee bouwlagen, volgens het kadaster gebouwd in 1954, en in 1955 achteraan uitgebreid met een varkensstal.