Woonhuis met winkelpui 't Bloemerietje

Beschrijving

Markt nr. 22/ Karel van Manderstraat. "'t Bloemerietje", in kern 19de-eeuws pand, aangepast in het eerste kwart van de 20ste eeuw met diverse functies als herberg en woonwinkelpand, m.n. van kleermaker Camille Deprest met (thans verdwenen) houten winkelpui. In oorsprong één geheel met nr. 21 dat na opsplitsing een modernistische gevelaanpassing kent en nog later verbouwd w

Winkelwoonhuis 't Bloemerietje

Karel van Manderstraat 1A, Markt 22 (Meulebeke)
In kern 19de-eeuws pand, aangepast in het eerste kwart van de 20ste eeuw met diverse functies als herberg en woonwinkelpand, met name van kleermaker Camille Deprest met (thans verdwenen) houten winkelpui. In oorsprong één geheel met nummer 21 dat na opsplitsing een modernistische gevelaanpassing kent en nog later verbouwd wordt. In de loop van de 19de en de 20ste eeuw wordt het pand met een bijgebouw langs de Karel van Manderstraat uitgebreid.