Lagere jongensschool en onderwijzerswoning

Beschrijving

Voormalige lagere jongensschool met onderwijzerswoning of " 'T MEESTERSHUUS" en achterliggende klassen. De school met drie klassen en bijhorend woonhuis opende in 1926. Voorheen moesten de jongens schoollopen in Koekelare.

Kleine Asstraat 2 (Koekelare)
Lagere jongensschool met onderwijzerswoning of " 'T MEESTERSHUUS" en achterliggende klassen. De school met drie klassen en bijhorend woonhuis opende in 1926. Voorheen moesten de jongens schoollopen in Koekelare. Volgens het kadaster is de school in 1926 gebouwd door de "Vereeniging zonder winstgevend doel Parochiale Werken der dekenij van Thourout". Voor de bouw was de grond eigendom van "d’ Arenberg Charles Prosper". Aan de straat, onderwijzerswoning, gelegen in voortuintje met ijzeren hekwerk.