Vrije centrumschool

Beschrijving

Theophiel Toyeplein nr. 8. Vrije centrumschool. Gemeenteschool opgetrokken in 1855-1856 op gronden geschonken door Angela Vandevenne. In oorsprong centraal de onderwijzerswoning van twee en een halve bouwlaag en twee aanpalende lagere klassenvleugels geritmeerd door rondboogvensters cf. oude prentbriefkaart. De opstelling is nog duidelijk te herkennen in het huidige gebouw

Vrije centrumschool

Theophiel Toyeplein 8, 8A-B (Zwevegem)
Gemeenteschool opgetrokken in 1855-1856 met in oorsprong centraal de onderwijzerswoning van twee en een halve bouwlaag en twee aanpalende lagere klassenvleugels. De opstelling is nog duidelijk te herkennen in het huidige gebouw van circa 1930. Gele baksteenbouw op plint van bruine streks geplaatste baksteen. Lijstgevels met aflijnende fries van simili-natuursteen.