Onderpastorie Stil Geluk

Beschrijving

Diksmuidestraat nr. 14 en z.nr. Voormalige onderpastorie uit de jaren 1920, z.g. "STIL GELUK", cf. inscriptie boven de voordeur. Inslag van de regionale art deco cf. middenrisaliet verticaal geritmeerd d.m.v. overhoekse fries, gestileerde voluten, metselverbanden en simili sierelementen. Deels bewaard houtwerk met kleine roedeverdeling in de bovenlichten. Links aansluitend

Onderpastorie Stil Geluk en noodkerk

Diksmuidestraat 14, 14A (Houthulst)
Onderpastorie uit de jaren 1920; inslag van de regionale art deco zie middenrisaliet verticaal geritmeerd door middel van overhoekse fries, gestileerde voluten, metselverbanden en simili sierelementen. Links aansluitend: noodkerk uit de jaren 1920, doch nooit als dusdanig gebruikt maar wel als bureel van weldadigheid en parochiezaal.