Laatclassicistisch herenhuis met tuin

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Goethalsplaats nr. 16. Laatclassicistisch herenhuis met tuin, minimaal opklimmend tot de eerste helft van de 19de eeuw, cf. weergegeven op het primitief kadasterplan (ca. 1830) met de Meulebeekse brouwer Joannes Iserbyt als toenmalige eigenaar. Gelegen in de zuidoostelijke hoek van de L-vormige doorgang van de Kerkstraat naar de Regentiestraat, tegen de zuidzijgevel van het pand Regentiest

Goethalsplaats 16 (Meulebeke)
Laatclassicistisch herenhuis met tuin, minimaal opklimmend tot de eerste helft van de 19de eeuw, zie weergegeven op het primitief kadasterplan (circa 1830) met de Meulebeekse brouwer Joannes Iserbyt als toenmalige eigenaar. Gelegen in de zuidoostelijke hoek van de L-vormige doorgang van de Kerkstraat naar de Regentiestraat, tegen de zuidzijgevel van het pand Regentiestraat nummer 9.

Wordt opgevolgd door

Laat-classicistisch herenhuis met tuin