Beschrijving

Langedorpweg nr. 3. Hoeve met minimaal 18de-eeuwse kern cf. aangeduid op Ferrariskaart (1770-1778). Losstaande verankerde bakstenen bestanddelen onder zadeldaken (Vlaamse pannen), haaks op de straat ingeplant. Centraal boerenhuis van het langgeveltype met opkamertravee onder zelfde nok; geïncorporeerde stal en schuur; aandaken. Lagere aanbouw aan noordzijde. Voorliggende stoep gescheiden van erf

Langedorpweg 3 (Zuienkerke)
Hoeve met minimaal 18de-eeuwse kern aangeduid op Ferrariskaart 1770-1778, met losse verankerde bakstenen bestanddelen onder zadeldaken, haaks op de straat ingeplant. Centrale boerenwoning van het langgeveltype met opkamertravee onder zelfde nok met geïncorporeerde stal en schuur en aandaken. Parallel aan westzijde bakhuis met zomerkeuken.