Hommelhoeve

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Nr. 2. Naar verluidt z.g. .Hommelhoeve. cf. ligging te midden hopvelden. Hoeve met losse, lage bestanddelen rondom een geasfalteerd erf, ten O. toegankelijk via dito erfoprit. Ten N.W., boerenhuis vlg. bewoners na brand wederopgebouwd in 1923, volledig aansluitend bij de regionale XIX-hoevebouw cf. Indeling: langgestrekte type bestaande uit stalgedeelte l. + woongedeelte van zes trav. en stalged

Hommelhoeve

Korte Lenestraat 2 (Poperinge)
Hoeve met losse, lage bestanddelen rondom een geasfalteerd erf. Boerenwoning, na brand heropgebouwd in 1923, volledig aansluitend bij de regionale 19de-eeuwse hoevebouw. Dwarsschuur onder zadeldak op houten modillons, gedateerd 1879. Stijl- en regelwerk met houten plankenbeschieting boven een hoge, bakstenen voeting. Hopast onder zadeldak met gek, uit de jaren 1950.

Wordt opgevolgd door

Hommelhoeve