Villa Lina, eclectisch burgerhuis

Beschrijving

* Euphrosina Beernaertstraat nr. 96. Zogenaamd "VILLA LINA". Eclectisch enkelhuis met art-nouveau-inslag, volgens het kadasterarchief daterend van 1902 met als bouwheer de Oostendse aannemer H. Degryse. Beschermd als monument bij M.B. van 6/09/2002.Souterrain, drie bouwlagen en twee ongelijke traveeën onder mansardedak (nok evenwijdig met de straat). Typerend gevelparement van witgeglazuur

Villa Lina

Euphrosina Beernaertstraat 96 (Oostende)
Eclectisch enkelhuis met art-nouveau-inslag, volgens het kadasterarchief daterend van 1902 met als bouwheer de Oostendse aannemer H. Degryse. Souterrain, drie bouwlagen en twee ongelijke traveeën onder mansardedak (nok evenwijdig met de straat). Typerend gevelparement van witgeglazuurde bakstenen verwerkt met lichtblauwe voor horizontale banden.