Historische hoeve

Beschrijving

Driesstraat nr. 40. Historische hoeve gelegen ten noorden van de dorpskern. Site reeds weergegeven op de Ferrariskaart (1770-1778) en het landboek van Sint-Denijs-Vlaanderen (1769) met U-vormige opstelling. Op de Atlas der Buurtwegen (ca. 1846) afgebeeld als hoeve met gesloten opstelling. Heden, hoeve van het gesloten type, gelegen op heuveltop (52 m). Verankerde bakstenen bestanddelen ond

Driesstraat 40 (Zwevegem)
Site al weergegeven op de Ferrariskaart (1770-1778) en het landboek van Sint-Denijs-Vlaanderen (1769) met U-vormige opstelling. Op de Atlas der Buurtwegen (circa 1846) afgebeeld als hoeve met gesloten opstelling. Hoeve van het gesloten type, gelegen op heuveltop (52 meter). Verankerde bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken rond rechthoekig gekasseid erf met bakstenen stoepen. Brede toegangspoort met doorrit, boerenwoning, dwarsschuur uit eind 19de eeuw - begin 20ste eeuw, schuurpoort. poortgebouw, nutsgebouw en stalvleugel.