Begijnhof: begijnhofkerk Sint-Agnes

Gemeente Sint-Truiden
Straat Begijnhof
Locatie Begijnhof (Sint-Truiden)

Begijnhofkerk Sint-Agnes

Begijnhof zonder nummer, Sint-Truiden (Limburg)

Met de bouw van de kerk werd begonnen kort na de stichting van het begijnhof; de oudste gedeelten dateren uit de tweede helft van de 13de eeuw, en zijn voorzien van laatromaanse en vroeggotische elementen.

Muurschilderingen begijnhofkerk

De kerk is vooral bekend vanwege haar muurschilderingen die getuigen van de spiritualiteit en devotie van de begijnen. De fasering van de muurschilderingen kan verbonden worden met de bouw- en de inrichtingsfases van de kerk.

Waarden

De hoofdkerk van Onze-Lieve-Vrouw (zonder de toren) is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

in casu kunstwaarde

in casu oudheidkundige waarde