Gemeentehuis van Loppem

Dorp 1 (Zedelgem)
Gemeentehuis van Loppem, tegenwoordig ook bibliotheekfiliaal. Gelegen binnen het beschermd dorpsgezicht, de dorpskom van Loppem. Opgetrokken in 1939 op de plaats van enkele oude huisjes. Sedert de fusie met de gemeente Zedelgem in 1977 met beperkte dienstverlening. Het gemeentehuis wordt in 1999 gerenoveerd en uitgebreid met een nieuwbouw achteraan ten behoeve van de bibliotheek. Halfvrijstaand en beeldbepalend volume met witbepleisterde muren onder schilddak (mechanische pannen). Brede inkompartij met voorgeplaatst portaal, bekleed met grijze imitatienatuursteen. Rondboogingang met vleugeldeuren en geflankeerd door kleine, rechthoekige, betraliede vensters. Boven de ingang opschrift "GEMEENTEHUIS" en wapenschild van Loppem. Bovenzijde van de inkompartij uitgewerkt als balkon onder betonnen luifel en met balustrade, twee vlaggenmasten. Rechts een bijkomende rondboogingang.