Dit hoekhuis met 19de-eeuws voorkomen gaat terug tot de 17de eeuw en wordt vergezeld van een dienstgebouw.

Historiek

Het hoekhuis gaat terug tot de 17de eeuw, maar met een huidige ordonnantie uit de 19de eeuw. Het gebouw heeft de grote brand van 1684 ten minste gedeeltelijk overleefd. Volgens de Atlas van de Buurtwegen (1845) had het huis vroeger een ommuurde tuin achteraan.

Beschrijving

Dit hoekhuis van het breedhuistype telt twee traveeën en drie bouwlagen onder een zeer steil zadeldak van leien. Het bakstenen gebouw heeft een gecementeerde voorgevel en een verhoogde begane grond. In de achtergevel zitten de oorspronkelijke smeedijzeren muurankers met krullen. De getoogde muuropeningen dateren uit de tweede helft van de 19de eeuw. De zijgevels worden gekenmerkt door aandaken en vlechtingen.

Tegen de rechter zijgevel bevindt zich een aanbouwsel van één travee en één bouwlaag onder een lessenaarsdak. Het huidige dienstgebouw achter het hoekhuis dateert uit de tweede helft van de 19de of het begin van de 20ste eeuw.

Burgerhuis ()

De bescherming als monument betreft het burgerhuis met bijhorend dienstgebouw.