Hoevetje

Beschrijving

Nieuwburgstraat nr. 9. Voormalig hoevetje, tot op heden deel uitmakend van de eigendommen van het kasteel "Nieuwburg" (cf. nr. 2) cf. ossenbloedrode beschildering van de gevels. Op de kaart van 1665 van de omgeving van het kasteel "Nieuwburg" (cf. nr. 2) uit het Rijksarchief te Brugge worden reeds twee dwars op elkaar gelegen volumes weergegeven. Eveneens

Hoevetje

Nieuwburgstraat 9 (Oostkamp)
Hoevetje, tot op heden deel uitmakend van de eigendommen van het kasteel Nieuwburg. Het primitief kadasterplan van circa 1835 geeft de huidige configuratie bestaande uit een woonhuis met stallen weer. In 1956 registreert het kadaster de uitbreiding van het woonhuis en de stallen; het woonhuis wordt uitgebreid waardoor een L-vormig volume ontstaat, achter de bestaande bebouwing worden nog twee landgebouwen voorzien.