Godshuis van het kleermakersambacht

Beschrijving

★ Nrs. 126-130. Voormalig godshuis van het kleermakersambacht. Dubbel breedhuis van zeven trav. en één bouwl. onder mansardedak (Vlaamse pannen; twee dakkapellen), gebouwd in 1756 als woonplaats voor acht gezinnen ter vervanging van vier huisjes van één bouwl. cf. C. de Custis (ca. 1745); ontwerp van meestermetselaar-architect H. Bultinck (Brugge) en gebouwd met behulp van o.m. metselaar M

Oude Gentweg 126-130 (Brugge)
Dubbel breedhuis van zeven traveeën en één bouwlaag onder mansardedak, gebouwd in 1756 als woonplaats voor acht gezinnen ter vervanging van vier huisjes van één bouwlaag, zie C. de Custis (circa 1745); ontwerp van meestermetselaar-architect H. Bultynck (Brugge) en gebouwd met behulp van onder meer metselaar M. Madere, meester-timmerman E. Van Speybrouck en G. de Visch voor het smeedwerk.