Hoekpand in laatclassicistische stijl

Beschrijving

Bruggestraat nr. 38/ Peperstraat. Hoekpand in laatclassicistische stijl opklimmend tot minimaal de eerste helft van de 19de eeuw, cf. weergegeven op het primitief kadasterplan (ca. 1830), mogelijk met oudere kern. Op de kopergravure opgenomen in "Flandria Illustrata" van Antoon Sanderus (1641-1644) staat op deze hoek een diephuis weergegeven; op het stadsplan van Philip Ja

Classicistisch burgerhuis

Bruggestraat 38 (Tielt)
Hoekpand in laatclassicistische stijl opklimmend tot minimaal de eerste helft van de 19de eeuw. Dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Bepleisterde en geschilderde lijstgevel met geschilderde plint. Natuurstenen onderdorpels, doorlopend onder tweede bouwlaag. Deels beglaasde deur met ijzeren hekwerk. Drie natuurstenen treden.