Herberg Den Olifant

Beschrijving

Markt nr. 8/ Kerkstraat. "Den Olifant", herberg geopend in 1884 in een ouder pand dat weergegeven wordt op het primitief kadasterplan (ca. 1830) met als toenmalige eigenaar notaris Leo Vermeulen. In 1901 laat eigenaar en brouwer Gustaaf Vanderoughstraete uit Meulebeke, die het pand in 1890 koopt, een deel van de achterliggende bijgebouwen afbreken en een deel van de tuin

Herberg Den Olifant

Markt 8 (Meulebeke)
Herberg geopend in 1884 in een ouder pand dat weergegeven wordt op het primitief kadasterplan (circa 1830) met als toenmalige eigenaar notaris Leo Vermeulen. In 1901 laat eigenaar en brouwer Gustaaf Vanderoughstraete uit Meulebeke, die het pand in 1890 koopt, een deel van de achterliggende bijgebouwen afbreken en een deel van de tuin afsplitsen.

Wordt opgevolgd door

Herberg Den Olifant