Tuinprieel en beuk

Gemeente Bilzen
Straat Kloosterstraat, Demerlaan
Locatie Demerlaan, Kloosterstraat (Bilzen)

Kapel, nadien tuinprieel

Demerlaan zonder nummer, Bilzen (Limburg)

Voormalige kapel, later tuinprieel. Het prieel bevond zich oorspronkelijk in de tuin van de pastorie, met de achterzijde aangebouwd tegen de kloostermuur van het klooster van het Heilig Graf.

Beschrijving

Het tuinprieeltje is samen met de nabijgelegen beuk beschermd als monument. Het tuinprieeltje, aanvankelijk een kapel, werd gebouwd in de tuin van de pastorie op een grond die eigendom was van de landcommandeur van Alden Biesen. Het octagonaal gebouw werd na bescherming ontmanteld en verplaatst naar een plein aan de Demerlaan.

Tuinprieeltje en beuk zijn beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

in casu architectuurhistorische waarde