Eclectisch herenhuis Pétry met tuin: herenhuis, stallen en koetshuis

Complex Pétry met woonhuis, stallingen, koetshuis en park

Beschrijving

Het eclectisch herenhuis Pétry is, met inbegrip van de stallen en het koetshuis, beschermd als monument.

Waarden

Pand Pétry, woonhuis, stallingen en koetshuis is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

in casu architectuurhistorische waarde: U-vormig complex uit de tweede helft van de 19de eeuw, bestaande uit een breedhuis en twee haakse achtergebouwen die als stallingen en koetshuis functioneerden.
De woning heeft een sterk gedecoreerde, gecementeerde voorgevel in eclectische stijl en een bakstenen achtergevel met aangebouwde veranda. Gaaf 19de-eeuws interieur met authentieke stoffering wat betreft bepleistering, vloeren en schouwen .

Eclectisch herenhuis Pétry met tuin

Klokkestraat 19 (Bilzen)
Het eclectisch burgerhuis Pétry werd in 1865 gebouwd in eclectische stijl door dokter Gérard François Wéry Van Herckenrode. Achter het gebouw ligt een tuin.