Hoeve Ten Dullaerde

Beschrijving

Nr. 8. Z.g. "Ten Dullaerde", naar voormalig achterleen van de vrije heerlijkheid van Ooigem. Grotendeels omwalde hoeve met losse, U-vormige opstelling van bakstenen, lage bestanddelen onder zadeldak (mechanische pannen), uit eind XIX - begin XX. Begrint erf, aan straatzijde afgesloten d.m.v. laag betonnen muurtje en gietijzeren hek. Behouden wal ten W., N. en O. Resten van gekasseid pad

Hoeve Ten Dullaerde

Dullaardstraat 8 (Wervik)
Grotendeels omwalde hoeve met losse, U-vormige opstelling van bakstenen, lage bestanddelen onder zadeldak, uit eind 19de eeuw - begin 20ste eeuw. Begrint erf, aan straatzijde afgesloten door middel van laag betonnen muurtje en gietijzeren hek. Behouden wal ten westen, noorden en oosten. Dubbele cichorei-ast uit de 20ste eeuw ten westen van de hoeve.