Vredegerecht en gevangenis

Beschrijving

Conscienceplein nr. 1. Voormalig Vredegerecht en gevangenis, nu politiekantoor. In 1876-1878 (eerste vermelding in het kadaster in 1878) gebouwd naar plannen van stadsbouwmeester Jan Van Hollebeke (Torhout). Tijdens de Eerste Wereldoorlog, oorlogsschade aan de gevel (cf. iconografie). In 1996-1997 verbouwing van het politiekantoor naar ontwerp van architect Kris Devolder (

Conscienceplein 1A (Torhout)
Voormalig Vredegerecht en gevangenis, nu politiekantoor. In 1876-1878 (eerste vermelding in het kadaster in 1878) gebouwd naar plannen van stadsbouwmeester Jan Van Hollebeke (Torhout). Tijdens de Eerste Wereldoorlog, oorlogsschade aan de gevel (zie iconografie). In 1996-1997 verbouwing van het politiekantoor naar ontwerp van architect Kris Devolder (Torhout), waarbij de volledige binneninrichting verdwijnt.