Herenhuis

Beschrijving

★ Nr. 35. Imposant herenhuis met bepleisterde, laatclassicistische lijstgevel van zeven/negen trav. en drie bouwl uit XIX b-c. (fig. 70). Samenstel van een ouder diep- en breedhuis cf. bewaarde balklagen. Sinds ca. 1985 verdeeld in bureaus en appartementen. Beschilderde begane grond geleed door Franse voegen, voorts belijnende kordonvormende lekdrempels en beschilderd entablement met fijne

Herenhuis

Oude Zak 35 (Brugge)
Imposant herenhuis met tuin, met een bepleisterde, laatclassicistische lijstgevel van zeven/negen traveeën en drie bouwlagen uit het tweede tot derde kwart van de 19de eeuw. Samenstel van een ouder diep- en breedhuis. Achtergevels van links naar rechts: verankerde bakstenen tuitgevel van drie traveeën en twee bouwlagen; verankerde bakstenen lijstgevel van vier traveeën; achteruitspringend volume met bepleisterde lijstgevel.