Herenhuis met voortuintje

Beschrijving

Nr. 94. Rechttgov. Toekomststraat, XX a-herenhuis met voortuintje tussen twee haakse lage zijvleugels en aan straatzijde afgezet d.m.v. gietijzeren trek tussen bakstenen pijlers met bolbekroning. Met schijnvoegen gecementeerde, beschilderde lijstgevel doorbroken door midden- én deurrisaliet met rondbogige muuropeningen uitlopend op overkragend tuitgeveltje.

Speiestraat 94 (Wervik)
Rechttegenover Toekomststraat, herenhuis uit het eerste kwart van de 20ste eeuw met voortuintje tussen twee haakse lage zijvleugels en aan straatzijde afgezet door middel van gietijzeren hek tussen bakstenen pijlers met bolbekroning. Met schijnvoegen gecementeerde, beschilderde lijstgevel doorbroken door midden- én deurrisaliet met rondbogige muuropeningen uitlopend op overkragend tuitgeveltje.