Herberg De bankelinde

Beschrijving

Nr. 77. Z.g. "De bankelinde" cf. geschilderd opschrift en uithangbord; benaming verwijzend naar het hier eertijds bosrijke gebied, waarvan een gedeelte z.g. "Bancke Bosschen" vlg. de Vander Maelenkaart (1840-1845). Herberg van het type afspanning en tevens hoeve, vlg. kadastergegevens daterend van 1867; gelegen tgov. het kasteeldomein "De Lovie" (Proven, Canonstraat nr. 10). Opvallende e

Krombeekseweg 77 (Poperinge)
Symmetrisch opgebouwd geheel: haaks op de straat ingeplant boerenhuis-herberg van twee bouwlagen, vooruitspringend ten opzichte van twee lage zijvleugels, respectievelijk de stal links en de dwarsschuur rechts. De geplaveide stoep is afgezet met arduinen, lage palen voor de herberg. Achterliggend erf met een bakhuis in het midden en een kleine stal rechts. Kleine boomgaard ten oosten.