Dieper in gelegen historische hoeve

Beschrijving

Vierkeerstraat nr. 54. Dieper in gelegen historische hoeve bestaande uit bestanddelen van rode baksteen onder zadeldaken (pannen, golfplaten en eterniet), semi-gesloten opstelling gegroepeerd rond een deels onverhard en deels gekasseid erf. De hoeve is vermoedelijk weergegeven op de Ferrariskaart (1770-1778). Op de Atlas der Buurtwegen (ca. 1846) worden woonhuis, schuur en de stalvleugel t

Vierkeerstraat 54 (Zwevegem)
De hoeve is vermoedelijk weergegeven op de Ferrariskaart (1770-1778). Op de Atlas der Buurtwegen (circa 1846) worden woonhuis, schuur en de stalvleugel ten zuiden weergegeven, de gebouwen werden door een walgracht omgeven. Nu is de omwalling gedempt. Hoeve bestaande uit bestanddelen van rode baksteen onder zadeldaken met semigesloten opstelling gegroepeerd rond een deels onverhard en deels gekasseid erf. Erfoprit met woonhuis bestaande uit twee achterelkaar gelegen volumes. Imposante 18de-eeuwse dubbele dwarsschuur met houten poorten met klinket en muurkapel toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw. Stalvleugel met bewaarde stoep en met afwerkingen in Doornikse steen, behouden troggewelven en voorliggende mestvaalt. 19de-eeuwse Stalvleugel met aangrenzend schuur.