Werkplaats van glazenier K. van Robays

Beschrijving

★ Nrs. 56-60. Voormalige werkplaats van glazenier K. van Robays, medewerker van J. (de) Bethune. Thans opgesplitst in drie woningen. Twee XVI-trapgevels (11 en 5 tr. + topstuk) van vier trav. en twee bouwl. onder twee gelijklopende zadeldaken (Vlaamse pannen, n ⊥ straat) onderling verbonden door kantelen. Huidig uitzicht resultaat van opeenvolgende wijzigingen. 1864: hersteld door eigenaar

Werkplaats van schrijnwerker K. Van Robays

Jeruzalemstraat 56-60 (Brugge)
Voormalige werkplaats van schrijnwerker K. Van Robays, medewerker van J. (de) Bethune. Thans opgesplitst in drie woningen. Twee 16de-eeuwse trapgevels (11 en 5 treden plus topstuk) van vier traveeën en twee bouwlagen onder twee gelijklopende zadeldaken (Vlaamse pannen, nokrichting loodrecht op de straat) onderling verbonden door kantelen. Huidig uitzicht resultaat van opeenvolgende wijzigingen.