Beeld van generaal Maczek

Beschrijving

Polenplein z.nr. Beeld van generaal Maczek door de Tieltse beeldhouwer-kunstsmid Jef Claerhout (°1937) (signering sokkel), onthuld op 8 september 1994 naar aanleiding van de vijftigste verjaardag van de bevrijding van Tielt en de regio, waarbij het Polenplein gemoderniseerd wordt. Generaal Stanislaw Maczek (Szczerzec, 1892 - Edinburgh, 1994) is generaal en aanvoerder van de Eerste Poolse

Deken Darraslaan (Tielt)
Beeld van generaal Maczek door de Tieltse beeldhouwer-kunstsmid Jef Claerhout, onthuld op 8 september 1994. Bronzen sculptuur geplaatst op driehoekige natuurstenen sokkel. Voorstelling van generaal Maczek met sleutel uit het Tieltse wapenschild, bij uitbreiding tevens de sleutel van de vele stadspoorten die hij "opent". Eronder, driezijdige sokkel waarop inscripties.